“12 jaar daarvan in het arbeids-en ambtenaren en sociaal zekerheidsrecht (vooral arbeidsongeschiktheidsuitkeringen). Mijn werkwijze is persoonlijk, eerlijk, coachend en soms strategisch.”

Ik heb rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na de rechtenstudie heb ik een aantal jaren gewerkt in het asiel- en vreemdelingenrecht bij het toenmalige Bureau voor rechtshulp. Daarna ben ik advocaat geworden en heb ik mij georiënteerd op verschillende rechtsterreinen, met steeds meer het accent op het arbeidsrecht. Vervolgens heb ik een tijd bij een rechtsbijstandsverzekering gewerkt en uitsluitend zaken rond werk, inkomen en uitkeringen behandeld. In deze periode heb ik ook de postdoctorale Groninger leergang arbeidsrecht behaald. De laatste jaren heb ik steeds meer affiniteit met het onderwerp arbeidsongeschiktheid gekregen en mij daar verder in gespecialiseerd. Doorlopend volg ik actualiteitencursussen op het gebied van het arbeids- en sociaal zekerheidsrecht. Ik ben lid van de Vereniging Noordelijke Arbeidsrecht Advocaten, de VNAA.

Uit ervaring weet ik hoe psychisch ingrijpend problemen in de arbeidsrelatie en uitkeringssituatie kunnen zijn. Hoe mensen vaak door de bomen het bos niet meer zien en volledig door de problemen worden beheerst.
Mijn uitgangspunt is problemen het liefst voorkomen of in ieder geval zo snel mogelijk als het kan praktisch oplossen.
In mijn werk heb ik daarnaast gezien hoe belangrijk het is om op een positieve manier met elkaar in gesprek te blijven. Het liefst denk ik al in een zo vroeg mogelijk stadium mee en adviseer ik alvast op de achtergrond. Nog voordat standpunten zich verder verharden probeer ik al met alle partijen in gesprek te komen.

In mijn advies wil ik wel zo reëel mogelijk zijn. Ook al is dat misschien niet meteen wat iemand hoopt te horen. Ik geef zo snel mogelijk een duidelijk advies en een plan van aanpak en daarbij geef ik ook meteen een inschatting van de haalbaarheid van een zaak.
Mijn streven is het vinden van de beste oplossing met oog en respect voor de verschillen tussen mensen en organisaties. Het liefst waar mogelijk het probleem oplossen buiten de rechtszaal. Lukt dat niet, dan voer ik een procedure. Mijn werkwijze is persoonlijk, eerlijk en coachend. Bij iedere stap bekijk ik opnieuw wat de beste keuze is.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten sta ik op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, jeugdstraf- en jeugdbeschermingsrecht. Op grond van deze registratie is de advocaat verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

“Bij ziekte, verzuim, re-integratie en arbeidsongeschiktheid in de werksfeer kunnen zich veel problemen opstapelen met grote gevolgen. Ik vind het uitdagend om zowel particulieren als organisaties te adviseren en bij te staan rondom deze problematiek en te zoeken naar een reële oplossing.”

Gratis en vrijblijvend kennis maken?

Omdat wij graag een goede klik hebben met onze cliënten en u goed willen informeren over wat we voor u kunnen betekenen bieden wij een gratis kennismakingsgesprek aan. Dit gesprek is er zowel voor particulieren als bedrijven. Tijdens het gesprek kunnen we de vragen bespreken waar u mee rondloopt.

U kunt een gesprek aanvragen door te bellen met: 050-211 38 36 of door een e-mail te sturen naar info@suzandejong.nl.

Wij horen graag van u,